Wednesday 28 February 2007

Στοπ στην Ομοφυλοφοβία.



με αφορμή την αγγελία (για εύρεση ερωτικού συντρόφου) κάποιου ταξίαρχου σε μια ιστοσελίδα για ομοφυλόφιλους βρήκε την ευκαιρία η μούχλα της Ελλάδος να ξεσπαθώσει... το τι ακούστηκε στα ΜΜΕ δεν λέγεται...

πως μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος να εμπνεύσει σεβασμό στους στρατιώτες του; θα είναι επιρρεπής σε προσεγγίσεις του εχθρού. είναι ανήθικος. ξεπεσμός. μας έχουν πνίξει οι άθεοι και οι ομοφυλόφιλοι στο στρατό. να αποταχθεί ατιμωτικά. εμείς φυλάσσουμε τα σύνορα για να ζείτε τις ιδιαιτερότητες και τις επιλογές σας ελεύθερα, κλπ ήταν μερικά από τα όσα τραγικά ακούστηκαν.

ας τα δούμε, με τυχαία σειρά.

-εμείς φυλάσσουμε τα σύνορα για να ζείτε τις ιδιαιτερότητες και τις επιλογές σας ελευθέρα:

καταρχάς ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ.

η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε επιλογή ούτε ιδιαιτερότητα. είναι έκφραση σεξουαλικότητας όπως και η ετεροφυλοφιλία. απλά η δεύτερη είναι ίσως πιο συνηθισμένη. δεν είναι όμως η μοναδική.

επίσης το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών για μια αξιοπρεπή ζωή αποκτήθηκε (και διεκδικείται ακόμα) μέσα από τους αγώνες τους.

- είναι ανήθικος/ξεπεσμός: τι σχέση έχει η σεξουαλική έκφραση με την ηθική; οι ετεροφυλόφιλοι κουμπάροι/μιζαδόροι/διαπλεκόμενοι/ρουφιάνοι/λουφαδόροι δηλαδή δεν είναι ανήθικοι; επειδή δεν τον «παίρνουν»… το θέμα είναι ότι οι συγκεκριμένοι πηδούν εμας/εσας/αυτους τους «νομιμόφρονες»… κοινώς μας τον φοράνε… μήπως είμαστε και εμείς ανήθικοι/ες; γαμώ την ηθική σας.

- μας έχουν πνίξει οι άθεοι και οι ομοφυλόφιλοι: μέχρι τώρα σε αυτή τη χώρα μας είχαν πνίξει τα σκατά των ετεροφυλόφιλων χριστέμπορων και λοιπών πιστών. η σάπια Ελλάς ελλήνων χριστιανών. μας έχουν φάει οι στρατόκαυλοι, οι μπάτσοι, και οι λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις»… αυτές που μας έμαθαν να μην σεβόμαστε τίποτα και κανένα, να μισούμε τον διπλανό μας. αυτοί/ές που μας έκαναν ένα έθνος ανάδελφο… αυτοί είναι οι πιστοί; ε, γαμώ την πίστη τους τοτε.

- θα είναι επιρρεπής σε προσεγγίσεις του εχθρού: ενώ ένας ετεροφυλόφιλος αν του βάλουν δίπλα του μια όμορφη γυναίκα, η έναν όμορφο άνδρα σε μια ετεροφυλόφιλη, δεν θα «ψαρώσει». το όνομα Τζόν Προφούμο* δεν τους λέει τίποτα; υπάρχει κάποιο ανάλογο παράδειγμα με ομοφυλόφιλους; κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλοι σκέφτονται περισσότερο το σεξ από τους ετεροφυλόφιλους;

η μήπως δεν έχει μετατραπεί το σεξ σε θέαμα; εδώ γιαούρτι διαφημίζουν και βάζουν και μια γυμνή γυναίκα έτσι να «καυλώσει» το μάτι μας… γαμώ και εσάς λοιπόν υποκριτές/ριες κακογαμημένοι/ες.

- να αποταχθεί ατιμωτικά: εδώ τι να πει κανείς/μία… τι να πει για αυτό το μίσος; γαμώ και την τιμή σας.

- πως θα εμπνεύσει σεβασμό στους στρατιώτες του: ενώ αν ήταν ετεροφυλόφιλος θα τον σεβόντουσαν ε; θα τους ενέπνεε στην μεγάλη μάχη; γιατί η μάχη θα κριθεί από το ποιος την έχει μεγαλύτερη και όχι από την ικανότητα; γιατί φταίει ο κάθε ομοφυλόφιλος άνδρας και η κάθε ομοφυλόφιλη γυναίκα επειδή κάποιες κατεστραμμένες οικογένειες μεγαλώνουν συμπλεγματικά παιδία που τα μαθαίνουν να μισούν το κάθε τι διαφορετικό; να μην αναγνωρίζουν την μοναδικότητα του καθενός και της καθεμίας. γαμώ και τους στρατιώτες σας λοιπόν.


γενικεύω λες; επικίνδυνα; δεν είδα κανένα/μία όμως να μιλά. δεν είδα κανένα/μία να αντιδρά στην υπερ-συντηρητικoποίηση της ελληνικής κοινωνίας… δεν είδα κανένα/μία να αντιδρά στο ότι κάποιοι/ες ηλίθιοι/ες προσπαθούν να μπουν νταβατζήδες στην ζωή μας/σας επιβάλλοντας μας/σας έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

ζούμε στο 2007 και ακόμα ασχολούμαστε με το αν τον έπαιρνε ή τον έδινε ο μέγας Αλέξανδρος… τι μας λες… και γιατί πρέπει να με νοιάζουν εμένα τα γούστα του; γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει; γιατί πρέπει να μάθω αυτή την άχρηστη πληροφορία; ας ήταν ότι ήθελε. στα καθήκοντα του, να «εκπολιτίσει» (με τη δύναμη του σπαθιού), ήταν σωστός; δηλαδή να χαιρόμαστε που δεν τον έπαιρνε ο Αλέκος και που έκανε ντου σε τόσες χώρες… α ρε κάτι ανδρείοι.



Le monde fait de nous des putes. Νous ferons du monde un bordel!
Ο κόσμος μας κάνει πουτάνες. Θα τον κάνουμε μπουρδέλο!


α! και να μην ξεχάσω... ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ...


*http://en.wikipedia.org/wiki/John_Profumo & http://en.wikipedia.org/wiki/Profumo_Affair

9 comments:

desiderius said...

Μπράβο Man on the moon που αναφέρεσαι στο σημαντικό αυτό θέμα.

Πολύ εύστοχη η σύνδεση με την Υπόθεση Profumo, που ομολογώ δεν τη γνώριζα. Κρατάω ειδικά ένα σημείο από το άρθρο στη Wikipedia: Ότι ο αντίπαλος βουλευτής αναφέρθηκε στην ερωτική ζωή του βρετανού πολιτικού ως στοιχείο σχετικό με την "εθνική ασφάλεια". Μα κι ο Καρχιμάκης, χτες στα κανάλια, έλεγε ότι "οι νεκροί περιμένουν", ή κάτι τέτοιο, μιλώντας για τα θύματα του ελικοπτέρου που είχε πέσει, επειδή ο αξιωματικός αυτός είναι σε κάποια επιτροπή εξοπλισμού με ελικόπτερα!

Unknown said...

Μου αρέσει που ξαφνικά ανακαλύπτουν σκάνδαλα επειδή ο άνθρωπος διαφέρει σεξουαλικά. Ακριβώς ίδια υπόθεση με του Βαρθολομαίου. Μόλις έμαθαν ότι ξενογαμούσε έγινε ξαφνικά απατεώνας που τα έπερνε ενώ ο άνθρωπος δεν έδινε δικαιώματα. Όπως και ο Ταξίαρχος. Αλλά και να έχουν δίκιο όλοι αυτοί που τους κατηγορούν, πως συνδέεται η σεξουαλικότητα με την απατεωνιά και την παρανομία?

Man on the moon said...

αφού έχει αθηναΐκες πινακίδες...

σε καλυψα νομιζω.

osela said...

Ο νόμος του Μέρφυ λέει οτι οι πνευματικοί άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των άλλων είναι οι πιο φιλελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου, ενώ για τα δικά τους γίνονται οι πιο συντηρητικοί.
Αυτό μπορεί να ισχύει, για άλλες, μακρινές κοινωνίες. Εδώ, όποιο πρόβλημα και ν' αντιμετωπίζουμε το βλέπουμε αφ'υψηλού, από το θρόνο του Πάπα.
Με το αλάθητο λοιπόν για όπλο, ξεκινά κάθε μέρα στις 8:00, μια καινούρια σταυροφορία, ένας υπέρ πάντων αγώνας. Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Αυτό είναι το πλαίσιο ηθικής του έλληνα. Αυτό ήταν δεκαετίες πριν, αυτό είναι και τώρα. Ίσως κάποτε να υπήρχε λόγος για συντηρητική θεώρηση των πραγμάτων. Ίσως να την ευνοούσαν οι συνθήκες. Τώρα όμως?

Τώρα πια δεν αντιμετωπίζουμε απλά συντηρητική θεώρηση των πραγμάτων, αλλά υποκριτική. Γιατί κανείς δεν τα πιστεύει στ' αλήθεια αυτά. Οι ίδιοι που μιλάνε για "αλητήριους με μαλλιά και σκουλαρίκια", έχουν παιδιά με μακριά μαλλιά. και δεν τους χαλάει καθόλου μια γκόμενα με σκουλαρίκι στον αφαλό ή τατουάζ.Μπορεί ν' απατάνε τη γυναίκα τους, αυτό όμως δεν θεωρούν οτι τους κάνει κακούς επαγγελματίες. Οι γκέι λοιπόν, δεν είναι το πρόβλημα. Η υποκρισία είναι.

Jim.Hellas said...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε όλα όσα λες!

. -

Mailo® said...

Man On The Moon τα λές ωραία όπως και όλοι εσείς υπόλοιποι. Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όλους σας.
Ασχετο με το Ταξίαρχο αλλά βλέποντας τη φωτογραφία με το πανό και διαβάζοντας στο ποστάκι σου....

"δεν είδα κανένα/μία όμως να μιλά. δεν είδα κανένα/μία να αντιδρά στην υπερ-συντηρητικoποίηση της ελληνικής κοινωνίας… δεν είδα κανένα/μία να αντιδρά στο ότι κάποιοι/ες ηλίθιοι/ες προσπαθούν να μπουν νταβατζήδες στην ζωή μας/σας επιβάλλοντας μας/σας έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής."

ένιωσα για μία ακόμη φορά πόσο υποκριτής είμαι εγώ ο ίδιος πρώτα απ'όλα και πόσο πολύ ζηλεύω αυτά τα παιδιά που τολμούν να βγαίνουν φάτσα κάρτα με το πανό στα χέρια και να διεκδικούν για όλους εμάς χωρίς εμάς! ΜΟΝΟΙ τους! Έτσι παίδες τα πράγματα δεν αλλάζουν διστυχώς.
Μακάρι να ήμουν πιό δυνατός χαρακτήρας και όχι αυτού του τύπου ο "κρυφό-gay". Μερικές φορές όταν το συνειδητοποιώ μού'ρχεται να με φτύνω. Δε ξέρω εάν ποτέ θα βρώ τη δύναμη κάποια μέρα να σταθώ κι εγώ πλάϊ τους να φωνάξω και να διεκδικήσω αλλά αυτή τη στιγμή είμαι κι εγώ ένας θλιβερός Ελληνάκος! Λυπάμαι!

Man on the moon said...

αγαπητε mailo δεν νομιζω οτι πρεπει να ντρεπεσαι. δυστυχως ως ανθρωποι με συναισθηματα δεν ειναι ευκολο για ολους/ες να εκδηλωθουν. το ιδανικο θα ηταν να μην χρειαζοταν να εκδηλωθεις μιας και κανεις/μια δεν θα ασχολιοταν με την σεξουαλικη σου ταυτοτητα.

δεν ξερω λοιπον τι εχεις να χασεις με το να εκδηλωθεις... φανταζομαι οτι εχεις να κερδισεις την ζωη σου ομως... ελευθερη απο αγχη, απο ενοχες, αχρειαστη μυστικοπαθεια, γεματη ερωτα και ευτυχια.

ισως για εμενα ως ετεροφυλοφιλο (που δεν εχω κατι να χασω)η διαδικασια εκδηλωσης να φαινεται ευκολη... ισως να ειναι ετσι.

αν μπορουσα να σου πω κατι θα ηταν να μιλησεις με ατομα απο την ελληνικη ομοφυλοφιλικη και λεσβιακη κοινοτητα... ατομα που θα μπορεσουν να σε στηριξουν ψυχολογικα. να σου τονωσουν την αυτοπεποιθηση... ισως να ηταν καλο να δεις και καποιον/α ψυχολογο για βοηθεια και στηριξη. μπορεις να γνωρισεις και ατομα (ετεροφυλοφιλα + ομοφυλοφιλα) που δεν εχουν κομπλεξ με την σεξουαλικοτητα του/της αλλου/η...

ετσι τουλαχιστον, ακομα και μονος να μεινεις (δυστυχως πολλοι/ες μενουν μονοι/ες γιατι το συγγενικο τους περιβαλλον δεν τους θελει) θα εχεις τη δυναμη να σταθεις στα ποδια σου...

δεν εχεις κατι να ντρεπεσαι η να αισθανεσαι ασχημα. εισαι ενας φυσιολογικος ανθρωπος. αυτοι/ες που σε κρινουν βαση της σεξουαλικοτητος σου ειναι οι αρρωστοι/ες...

δεν θελω να σε πατροναρω η να σε καθοδηγησω σε κατι που μπορει να μην θες να κανεις... απλα την γνωμη μου γραφω... μπορει να λεω και ανοησιες.

Mailo® said...

Αγαπητέ μου φίλε ( επέτρεψέ μου το χαρακτηρισμό),
Θέλω πρώτα απ’ όλα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Είναι προς τιμή σου το γεγονός οτι εσύ όντας ετεροφυλόφιλος υποστηρίζεις τη διαφορετικότητα και αντιμετωπίζεις τους ομοφυλόφιλους ανθρώπινα. Αυτό καταλαβαίνω και νιώθω από το Blog σου. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί ακόμη σαν εσένα.

Πίστεψέ με το θέμα της αποκάλυψης πάντα με απασχολούσε και θα με απασχολεί. Είναι θέμα αρκετά δύσκολο και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Έτσι δεν υπάρχει ένα standard πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορούν όλοι να κινιθούν με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει ‘επιτυχημένη συνταγή’ για όλους.

Εγώ είμαι τυχερός γιατί τουλάχιστον στο άμεσο οικογενειακό μου περιβάλλον έχω αποκαλυφθεί και μ’ έχουν αποδεχτεί πραγματικά. Δεν το κάνουν επειδή απλά είναι η οικογένειά μου και δε θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Νιώθω την αγάπη τους και τη κατανόησή τους. Έτσι σ’ αυτό το σημείο είμαι τυχερός. Δεν έχω γράψει ακόμα τίποτα γι’ αυτό αλλά θα το κάνω σύντομα.

Για εσένα ως ετεροφυλόφιλο λες πως «η διαδικασια εκδηλωσης να φαινεται ευκολη... ισως να ειναι ετσι» Μα για σένα καλέ μου φίλε ΔΕΝ υφίσταται κάν θέμα εκδήλωσης!

Σ’ ευχαριστώ για τις συστάσεις σου για την ελληνική ομοφυλοφιλική και λεσβιακή κοινότητα και για το ψυχολόγο που μου προτείνεις. Καταλαβαίνω πως το κάνεις από καλή πρόθεση και μη νομίσεις ότι με πρόσβαλες. Δε ξέρω όμως εάν αυτά τα χρειάζομαι εγώ πιο πολύ όντας ομοφυλόφιλος που έχω αποδεχτεί πλέον αυτό που είμαι ή εάν πιο πολύ το έχουν ανάγκη οι υπόλοιποι προκειμένου να περιορίσουν την δική τους ομοφοβία! Δές το και από αυτή τη πλευρά (όπως το ήδη το έκανες). Αν το σκεφτείς ‘αρρώστια’ ή ‘πάθηση’ είναι η ομοφοβία και όχι η ομοφυλοφιλία. Επομένως πιστεύω πως την ομοβοβία πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μας, οι ψυχολόγοι και η ελληνική ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Δε νιώθω ότι με πατρονάρεις και πάνω απ’ όλα δε λές καθόλου βλακείες. Έχεις ανοιχτό μυαλό ξεκάθαρες απόψεις και χάρηκα πολύ που μιλήσαμε. Είσαι ένας καλός άνθρωπος και είμαι σίγουρος πως εάν και όταν αποφασίσεις να γίνεις μπαμπάς θα είσαι ένας από τους καλύτερους και τα παιδιά σου θα καμαρώνουν για σένα!

Man on the moon said...

mailo σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

θα ηθελα ομως να διευκρινησω 2-3 πραγματα που νομιζω οτι ισως να παρεξηγησες.

δεν σε παρεπεμψα σε ψυχολογο. ο λογος που το εγραψα ηταν επειδη πολλοι/ες ομοφυλοφιλοι μετα την εκδηλωση τους βιωνουν την απορριψη απο το περιβαλλον τους. σε αυτες τις περιπτωσεις ενας ψυχολογος θα μπορουσε να βοηθησει πολυ... στο να τους/τις βοηθησει, εαν ειχαν την αναγκη, να σταθουν στα δικα τους τα ποδια... αυτο εννοουσα...

επισης στο θεμα εκδηλωσης, περα του οτι θεωρω πως απαιτειται και απο τον ετεροφυλοφιλο η εκδηλωση της σεξουαλικοτητος του για να ανηκει στο στρεβλο συνηθισμενο στερεοτυπο, αυτο που εννοουσα ηταν πως παρολο που ως ετεροφυλοφιλος δεν εχω κατι να χασω μιας και η δικη μου σεξουαλικοτητα ως συνιθησμενη εχει γινει πια νομος για καποιους/ες... ετσι αφου πια ειναι κοινωνικα αποδεκτο δεν ρισκαρω τιποτα με το να την εκδηλωνω εν αντιθεση με εσενα που για καποιους και καποιες ηλιθιες δεν εισαι αποδεχτος.

αυτα και σε ευχαριστω και παλι για τα καλα σου λογια.

να 'σαι καλα.

υγ. συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα βιαζομουν οταν το εγραφα.