Wednesday 21 February 2007

νυχτερινη εκπομπη.

καλως ηρθατε σε ενα μικρο ταξιδι στη γη.

οχημα μας, η μουσικη...

πρωτος σταθμος, ενα τραγουδι που θα μπορουσε καλλιστα να ειναι το σημα της εκπομπης αυτης. στερεο νοβα και "ενα ταξιδι στη γη" απο το αλμπουμ "βιταμινα τεκ".

stereo nova - taxidi sth gh.mp3


επομενος σταθμος του μαγευτικου αυτου ταξιδιου μας οι the album leaf με το "always for you" από το αλμπουμ "the album leaf".




από τον μελαγχολικο post-rock ηχο των the album leaf αλλαζουμε καπως υφος.. μινιμαλ τεκνο ηχοι, γερμανικη σκηνη, jan jelinek – do dekor από το αλμπουμ "Loop-Finding-Jazz-Records".




η φωνη του Erlend Øye μεσω των the whitest boy alive και του “burning”, από το αλμπουμ “dreams” για τη συνεχεια.




επομενος σταθμος οι noir desir και μια live εκτελεση του “Le vent nous portera” από το αλμπουμ «des visages des figures».




από τους γαλλους noir desir στους σουηδους looptroop και σε ένα τραγουδι για την ευρωπη «μας» σε hip hop ηχους. “fort europa” από το ομωνυμο αλμπουμ.




και από την σουηδια στη σενεγαλη. daara j και «boomerang” από το ομωνυμο αλμπουμ σε μια live εκτελεση. οι ηχοι παραμενουν hip hop.




επομενος σταθμος μας η βραζιλια. κινουμαστε πια σε ηχους drum ‘n’ bass με τον Rafael Ροnda και το «Sorriso de Flor»




συνεχιζουμε στο ιδιο μουσικο υφος ταξιδευοντας πια με τον αγαπημενο omni trio και το «higher ground” από το αλμπουμ “even angels cast shadows”.




ακολουθουν οι nick warren και jody wisternoff, ως way out west, house breaks, με το “mindcircus” από το αλμπουμ «intensify”..




από τους way out west σε idm καταστασεις με τον b. fleischmann και το «pass by” από το αλμπουμ «welcome tourist”.




ο μινιμαλ max richter με το “song” από το αλμπουμ “songs from before”.




τελευταιος σταθμος για σημερα η χαβαη και ο Israel Kamakawiwo'ole με το «somewhere over the rainbow - what a wonderfull world».




εδώ τελειωνει το πρωτο ταξιδι μας.

καλο ξημερωμα,

εις το επανιδειν...

1 comment:

Estrella_ said...

Τα ταξιδια προφανως, δεν εχουν ωρα.

Ωραία εκπομπή. Ελπίζω να ακολουθησουν και αλλες.