Wednesday 28 February 2007

ψυχασθενεια + "ιστορια" !!!

εκει που εβλεπα την Παναθα να πατα στην κυριολεξια την Ξανθη, αλλα δυστυχως να μην μπορει να βαλει ενα γκολ, ειπα να κανω ενα "ζαπινγκ"... κατα τυχη επεσα λοιπον στις ειδησεις του alpha και με αφορμη αυτο θα ηθελα να σχολιασω 2 γεγονοτα:

1. μου εσπασαν τα νευρα με τις δηλωσεις ενος στρατιωτικου που μιλαγε για ανθρωπους με ψυχικα νοσηματα (ομοφυλοφιλους) και παθη που δεν πρεπει να κατεχουν θεσεις που εχουν σχεση με εξοπλισμους και τοσο μεγαλα χρηματικα ποσα.

ας ενημερωσει καποιος/α ειδικος η μη τον στρατιωτικο οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι ψυχικο νοσημα. αντιθετα το μισος που δειχνει αυτος ειναι. ασε δε που πισω απο καθε υπερβολη κρυβεται και μια ελλειψη... μηπως ο κυριος αυτος φωναζει για να κρυψει καποιο κομματι του για το οποιο ντρεπεται; μηπως το κρατος θα επρεπε να προσεχει σε ποιους δινει υπευθυνες θεσεις; φταιμε εμεις να τραβαμε τα ζορια του καθε ψυχανομαλου καραβανα;

η ζαχαρεα γιατι γελαγε με τα σχολια του στρατιωτικου; ειναι τοσο αστειο να ξεφτυλιζεται ενας ανθρωπος; θα γελαγε και με την αννουλα που κλαιει γιατι ειναι θαμμενη σε χωραφι με κρεμυδια, και με τον γιωργακη που δεν παιρνει τα δωρα που παιρνει ο αδερφος του που εχει καρκινο, και με τους μαυρους που δουλευουν με αλυσιδα οπως το ποδηλατο, και με τον αλβανο τουριστα, κλπ.

ο παπαδοπουλος (κεντρικος παρουσιαστης δελτιου alpha) τραγικος επισης. η ιδια ηλιθια αντιδραση με τη ζαχαρεα.

και δεν ειναι απαντηση το "κλεισε την τηλεοραση". εν ετη 2007 δεν μπορουν να λεγονται τετοια φασιστικα πραγματα απο την τηλεοραση. καλως η κακως ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων εμπιστευτονται τα ΜΜΕ για την ενημερωση τους.

που ειναι λοιπον το γαμημενο ΕΣΡ για να επιβαλει προστιμα σε οσους διαιωνιζουν το ψεμα, το μισος, τον φασισμο;

παπαρια...

2. η Προμηθεα, ενα παιδι θαυμα των θετικων επιστημων, σε ομιλια της καυτηριασε το θεοκρατικο βυζαντιο, την εχθρα της ορθοδοξης εκκλησιας με τους ξεσηκωμενους του ΄21, μιλησε για το ψεμα των κρυφων σχολειων και αναφερθηκε τελος στην συνεργασια παπαδων και τουρκων.

και βγηκαν ολοι/ες οι ιστορικοι φωστηρες να την "θαψουν". γιατι; πειτε μου μια πηγη που αναφερει τα κρυφα σχολεια. το "φεγγαρακι μου λαμπρο φεγγε μου να περπατω"; γιατι δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορα στην ιστορικη βιβλιογραφεια; μηπως γιατι, εκτος απο περιοδους οπου υπηρχε ενταση στις σχεσεις των οθωμανων με τους υποδουλους τους, δεν κυνηγηθηκε ποτε η εκπαιδευση;

ειναι ψεμα οτι αφοριστηκαν απο τους παπαδες ο ρηγας και οι της φιλικης εταιριας; ειναι ψεμα οτι τα λαβαρα της επαναστασης ευλογηθηκαν υπο την απειλη των οπλων (του κολοκοτρωνη αν θυμαμαι καλα); ειναι ψεμα οτι οι παπαδες ηταν οι διοικητες του χριστιανικου μιλιετ (οι τουρκοι χωριζαν τους υποδουλους τους βαση θρησκειας, μιλιετ λεγοταν η καθε διοικητικη περιοχη); ειναι ψεμα οτι περα απο τους φορους που εδιναν στην πυλη ολα τα υπολοιπα τα κανονιζαν οι παπαδες; ειναι ψεμα οτι αφορισαν οσους ασχολουντουσαν με τη μελετη της αρχαιας ελλαδος ως ειδωλολατρες; πως βρεθηκε μεγαλο μεριδιο της περιουσιας των οθωμανων στα χερια της εκκλησιας; ειναι ψεματα αυτα που γραφει ο μακρυγιαννης για τους παπαδες; στα απομνημονευματα του; αυτα που γραφει η ελληνικη νομαρχια;

ιδου και το σχετικο βιντεο, για οποιον/α εχει την διαθεση να το δει (διαρκει 51 λεπτα). για λογους ευκολιας το χωριζω σε 2 μερη. στο πρωτο μερος αναφερεται στον αρχαιοελληνικο πολιτισμο, με διαφορες κορωνες (εως και κοτρονες για Ελ και λοιπα τραγικα) ενω στο δευτερο σχολιαζει το επιμαχο θεμα που ηταν και η αφορμη για οσα εγιναν. υπαρχει και ενας προλογος καποιας (κουραστικος και ακρως προπαγανδιστικος, μικρος σε διαρκεια ευτυχως).




[διαβαζοντας την συνεντευξη που εχει δωσει η κοπελα αυτη στο Βημα υπαρχουν καποια περιεργα σημεια, οπως η αναφορα στον αδελφο της που θεωρει ιδιοφυια που “καταστραφηκε” απο τις παρενεργιες του υποχρεωτικου εμβολιασμου, η αποδοση της υψηλης της νοημοσυνη στην ελληνικη της καταγωγη μεσω της μητερας της, το συναισθημα του να παρει ισως μια 'ρεβανς' για οσα στερειται η μητερα της για να τελειωσει αυτη τις σπουδες της, η εχθρικη συμπεριφορα των συμφοιτητων της και η απομονωση απο τους/τις συνομιληκους/ες της ... ισως να δειχνουν μια καποια παθογενεια (δεν ειμαι ειδικος για να την ορισω η να την διαπιστωσω, εμπειρικα μιλαω)... ισως να περιφερεται και ως αξιοθεατο εδω και εκει να δινει ομιλιες ως παιδι θαυμα... ως τετοιο καλεστηκε και στην συγκεκριμενη εκδηλωση... ισως η αρχαιολατρεια να ειναι και διεξοδος... ισως και λογω της αρχαιολατρειας της να υπηρξε και καυστικη απεναντι στον χριστιανισμο - αν και οσα ειπε ηταν σωστα.

εννοειται πως δεν κατηγορω την μελετη της αρχαιας ελλαδος. αναφερομαι στην υπερβολη που διαπιστωνω (με την οποια ικανοτητα παρατηρησης εχω). ουτε προσπαθω να ψυχολογησω η να ερμηνευσω την συγκεκριμενη κοπελα].

2 comments:

Anonymous said...

το ζητημα με τους παπαδες ειναι πολυ πιο βαθυ, αναλογισου την εποχη (δεν περασε πολυ καιρος) με τα σεξουαλικα σκανδαλα, αν αυτη η επιθεση - που ναι μεν δεν συμφωνω να γινεται σε κανεναν- ειχε γινει σε μια αλλη καστα ανθρωπων, αν αυτοι θα επιβιωναν κι οχι μονο "ηθικα" αλλα αν θα επιβιωναν νομικα.

Unknown said...

Οι αναφορές στον αδερφό και της νοημοσύνης της πηγάζουν από την ίδια θεωρία της Λιακοπούλιας ιδεολογίας ότι έιμαστε υπεράνω όλων και μας κυνηγούν οι κακοί Εβραίοι και πολλοί άλλοι. Μακάρι να ξεφύγει η κοπέλα από τέτοιου είδους καφριλίκια και να ανοίξει πραγματικά το μυαλό της γιατί θα πάει χαμένο.