Thursday 15 February 2007

luther blisset vs. τραγκανουνακηδες & σια.




η φωτογραφια αυτη δημοσιευτηκε στο indymedia της Αθηνας, λιγο μετα το χτυπημα του Επαναστατικου Αγωνα στην πρεσβεια των ΗΠΑ στην Ελλαδα. την συνοδευε και ενα σχολιο, το οποιο ελεγε "καλημερα βυρωνα. ολα καλα;"... ηταν σαφες που απευθυνοταν.

με το "ανεβηκε" η φωτογραφια στην συγκεκριμενη σελιδα, την πηραν ολα τα δελτια ειδησεων και αρχισαν να κανουν αναλυσεις περι σχεσης indymedia και Επαναστατικου Αγωνα, για το θρασσος της οργανωσης αυτης που απειλει μεχρι και τον υπουργο... πηραν μπροστα και οι διαφορες υπηρεσιες της αστυνομιας και αρχισαν να ψαχνουν καποιο ιχνος αυτου που την εβαλε.

με μια πρωτη ματια καποιος μπορει να ισχυρισθει οτι το πλατυσκαλο στην φωτογραφια μπορει να ειναι και απο σπιτι στην Ελλαδα... κοιταζοντας ομως προσεκτικοτερα και βλεποντας τα αραβικα που ειναι γραμμενα πανω στη μια ρουκετα θα επρεπε να αρχισουν να γεννουνται υποψιες...

βεβαια οταν κανουν λογο για σχεση ομαδων απο ολο τον κοσμο και για δανεισμο/ανταλλαγη/αγορα/πωληση οπλισμου καλλιστα καποιος/α θα μπορουσε να ισχυρισθει οτι η ρουκετα αυτη αγορασθηκε απο αραβες για να χρησιμοποιηθει σε μια αλλη ενεργεια του Επαναστατικου Αγωνα.

ελα ομως που επροκειτω για μια φαρσα. για ενα σαμποταζ στο ρολο των μμε.

πηγαινοντας καποιος/α στην σελιδα της wikipedia, και πιο συγκεκριμενα στο "λημμα" RPG-7
διαπιστωνει οτι η φωτογραφια αυτη δεν ειναι ουτε κομματι του οπλοστασιου της συγκεκριμενης οργανωσης αλλα ουτε εχει τραβηχτει στην Ελλαδα. τουναντιον, ειναι φωτογραφια απο την Fallujah (Iraq) καποιων οπλων που πιθανον να βρηκαν οι αμερικανοι σε εφοδο τους σε καποιο σπιτι.

αυτο δειχνει την δυναμη που εχουμε στο να επηρεασουμε την σαπιλα που τα μμε μας προσφερουν. ας την χρησιμοποιησουμε λοιπον. ας σαμποταρουμε το εργο της "ενημερωσης", τον ρολο τους και ας διαχειριστουμε μονοι/ες μας την πληροφορια. ας γινει η αντισταση, παιχνιδι.





υγ1. και μια σχετικη ιστοσελιδα: http://www.lutherblissett.net/
υγ2. μπορει να εχει περασει καιρος απο τοτε που συνεβη το γεγονος αυτο, αλλα καλλιο αργα παρα ποτε. ειναι και ακρως επικαιρο (αναφορικα με τα μμε) τωρα με την ολη ιστορια με τον βαρθολομαιο κλπ.

No comments: