Saturday 12 May 2007

geia sou vlakeia...

σημερα ειναι η μεγαλη ημερα του Ελληνισμου... ειναι της γιουροβιζιον (πολυουχος του ελληνικου τραγουδιου). οι γιορτινες ετοιμασιες εχουν αρχισει απο νωρις. οι ελληνες/ιδες μαζευονται ανα παρεες σε σπιτια, μαζι με μπυρες, κοκα-κολες, πιτσες και σουβλακια και αποδιδουν τιμη στην αγια αυτη.

για καποιους ερευνητες, κυριως της νεοκιτς σχολης μελετης των γραφων, ομως η αγια εουροβιζιον (σε ισπανικο τονο) δεν ειναι πολυουχος του τραγουδιου αλλα των ντελιβερι (παραγγελιων φαγητου στο σπιτι). η επισημη εκδοχη παντως της εκκλησιας της ελλαδος, αυτη που γινεται αποδεχτη και απο το παρον blog, ειναι πως το μπερδεμα αυτο στην αποδοση ρολου στη συγκεκριμενη αγια, οφειλεται στα διφορουμενα στοιχεια που εχουν βρεθει καταγεγραμμενα απο ανασκαφες σε οικισμους πρωτοχριστιανων. η εκκλησια μας ομως, προκειμενου να μην υπαρχει μπερδεμα, την αναγνωριζει ως πολυουχο του τραγουδιου (με κινητη εορτη).


παραλληλα η τηλεροαση μεταδιδει εορταστικο (βραδυνο) προγραμμα (οι ετοιμασιες καθως και οι αναφορες σε αυτο ξεκινουν απο τα χριστουγεννα ομως), και ενοπλο αγημα αποδιδει τιμες στον αγνωστο στρατιωτη.


το νοημα της εορτης ειναι να γινει αναπαρασταση των μαρτυρικων χρονων της συγκεκριμενης αγιας. οι εορτες αυτες γινονται καθε χρονο σε διαφορετικη ευρωπαικη χωρα (πολλες φορες στην ιδια για 2η συνεχομενη - ή μη - φορα) για αυτο και καθε φορα παρουσιαζεται η ιστορια της με διαφορετικο τελος και το αποτελεσμα της παιζεται στο στοιχημα. για να παρουσιασει ακριβως την ταπεινωτητα της και την μαρτυρια της για την πιστη της.

χαρακτηριστικο δε της λιτανιας ειναι πως αν η εκδοχη ειναι καλη τοτε ολοι/ες οι ελληνες/ιδες καλουνται να κατεβουν στην ομονοια και να πανυγηρισουν ψελνοντας το κλασικο πια τροπαριο "den 8a gineis ellinas pote, alvane alvane" το οποιο ακουγεται παραλληλα και απο μικροφωνικη εγκατασταση, απο τον πετρο γαιτανο.

αν τωρα η εκδοχη δεν ειναι θετικη, ολοι/ες οι ελληνες/ιδες υποχρεωουνται (κατα τας γραφας) να αναθεματισουν την δυση και να την αρνηθουν πριν αλεκτωρ λαλησει 3. υποχρεουνται επισης να μιλουν για συνομωσιες των μασονων και της μοσαντ που επιβουλευονται το (αναδελφο) εθνος μας και λοιπα παρομοια. τα δε τηλεοπτικα καναλια καλουνται να προβαλουν εικονες απο την εορτη και να εκφραζονται αρνητικα για τους/τις βαρβαρους φραγκολεβαντινους που βασανισαν την ελληνιδα αγια. πρωθιεριες της δοξολογιας γνωστες κατινες οπως η στεφανιδου-ευαγγελατου και οι αλλες ιδιου υφους εκπομπες του αντ1, η λαμπιρη, και τελος οι άλλες παρομοιου υφους εκπομπες στο αλτερ και στο αλφα.


το παρον
blog θελοντας να αποδωσει και αυτο φορο τιμης στην συγκεκριμενη γιορτη του εθνους, καλει ολους/ες με κατανυξη να ψαλλουμε το "ooo geia soy vlakeia"...

αναφορα πρεπει να γινει επισης και στην αναθεωρητικη σχολη της ελληνορθοδοξης παραδοσης οπου αναφερεται στην εορτη αυτη ως ένα πανυγηρακι απαξιωνοντας την ιδια την αγια.



υγ. ως υστερογραφο θα ηθελα να αναφερθω σε συγκεκριμενα ηλιθια δελτια ειδησεων (βλεπε: star & alter) τα οποια κοροιδεψαν ολους/ες τους/τις αντιπαλους της ελλαδος σε βαθμο εξεφτελισμου και καλεσαν ολους/ες τους/τις ελληνες/ιδες να νοιωσουν οργη που οι περσινοι νικητες της γιουροβιζιον lordi αναφερθηκαν στα οπισθια (ή στα καλιγραμμα κωλαρακια αν προτιματε) των χορευτριων που πλαισιωνουν τον σαρμπελ απαξιωνοντας και καλα την ελληνικη συμμετοχη.

θα ηθελα να αναφερθω και στο δελτιο του mega που μολις ο ηθοποιος δημητρης πιατας αρχισε να λεει για το ότι η ελλαδα περιμενε να παει 2007 για να ιδρυσει ακαδημια τεχνων (ρεπορταζ που επαιξε στις 20.55 – στο τελος δηλαδη του δελτιου ειδησεων του δηθεν σοβαρου mega) ο παρουσιαστης (νικος στραβελακης) αρχισε να θυμαται πως ο χρονος μας πιεζει ασφυκτικα και δεν εχουμε άλλο χρονο και τα @@ μας κουνιουνται.

θα ηθελα επισης να αναφερθω και στους/στις ηλιθιους/ες που θα κατσουν να δουν την γιουροβιζιον απλα και μονο για να τη βρισουν, απλα και μονο για να βγουν την επομενη και να δηλωσουν με πνευμα 1000 καρδιναλιων πως “ελα μωρε, 1 πανυγηρακι είναι”… τοτε μην το δειτε εξ’ αρχης ηλιθιοι/ες. καντε κατι άλλο με τον ελευθερο σας χρονο.

τελος θα αναρωτηθω που στο διαολο ειναι αυτο το γαμημενο το EΣΡ; δεν βλεπουν τα δελτια ειδησεων; δεν βλεπουν αυτο το εκτρωμα που παιζει στο star και καθε μερα ξερνα χολη για ολους και για ολες; αι στο διαολο πια…


GEIA SOY ELLADA THS VLAKEIAS.



υγ. στο υγ. υπαρχει και αλλη Ελλαδα. αυτη που γουσταρει να δει τη γιουροβιζιον περα απο διαφορα κομπλεξ οπως τα προηγουμενα. ειτε γιατι τους αρεσει, ειτε για να δουν καμια καλιγραμμη παρουσια, ή εστω και για το χαβαλε τους. υπαρχει και η ελλαδα που δεν θα την παρακολουθησει γιατι δεν την ενδιαφερει και θα κανει κατι αλλο δημιουργικο με το χρονο της… υπαρχει και η ελλαδα που δεν βλεπει αυτα τα δελτια ειδησεων. υπαρχει και καλυτερη ελλαδα που δεν είναι τοσο κομπλεξικη και μιζερη…

Η ELLADA THS ELPIDAS…

3 comments:

giannaros_g said...

τέλειο το post σου φίλε, το clipαρα και το έστειλα σε φίλους! Συμφωνώ απόλυτα. Εγώ ήμουν καλεσμένος σε σπίτι με τη -σε λίγες ημέρες-σύζυγό μου για να δούμε αυτή τη μαλακία ολκής. Πίστεψέ με φίλε, δεν εστίαζα στην τηλεόραση και όταν έριχνα καμιά κλεφτή ματιά, το μυαλό μου καρφωνόταν στις 23 Μαϊου όπου θα είμαι μέσα στο ΟΑΚΑ σε super θέσεις και θα βλέπω μπαλάρα...

Man on the moon said...

α θα πας τελικο τσαμπιονς λιγκ... (με λιβερπουλ φανταζομαι)... αν και ιταλια, μιλαν ημουν αλλα ειπα να το γυρισω στην ιντερ... και απο τοτε μου 'χουν σπασει τα νευρα με τουτο το νεκροταφειο παικτων... αλλα πιστος... ιντερ...

κατα τα αλλα καταντα εκνευριστικο ρε. ειναι μια εκδηλωση. το να της αποδιδουμε χαρακτηρα εθνικου θριαμβου η να βγαζουμε ολα τα κομπλεξ μας εκει, σημαινει πως κατι στραβο συμβαινει... πως σαν χωρα ειμαστε στερημενοι (οταν ψαχνουμε την εθνικη ανυψωση ακομα και στη εουροβιζιον).

α! και καλος πολιτης (:P).

run Stella, run said...

αποκορυφωμα ματαιοδοξιας και αγωνας διεκδικησης καλυτερης θεσης των 15 λεπτων δημοσιοτητας που ολοι δικαιουμαστε σε αυτη τη ζωη.

γεια σου ελλαντα!