Wednesday 23 May 2007

εργασια + [...] χαρα.




επεσε στα χερια μου μια παλια μπροσουρα για την ιστορια του διεθνους εργατικου κινηματος... για αυτα που παλευαν οι παπουδες μας και οι γονεις μας. το 8ωρο, τις αδειες, τα επιδοματα, την ασφαλιστικη καλυψη, τις πληρωμενες υπερωριες, την συνταξη, τα συνδικατα, το δικαιωμα στην εργασια.

και σκεφθηκα πως τωρα το 8ωρο παραβιαζεται με το ετσι θελω και οποιος/α δεν συμμορφωθει απλα απολυεται (πως εβγαινε η δουλεια πριν με το 8ωρο και τωρα δεν βγαινει;;;), οι μισθοι ειναι της ΠΕΙΝΑΣ (ποιος/α ζει με βασικο μισθο στα 600 ευρω;), οι υπερωριες δεν πληρωνονται (αλλα σου προσθετουν δηθεν ενα ποσο πανω απο τον βασικο μισθο για να θεωρεις οτι σε καλυπτουν), επιδοματα ανυπαρκτα, τα συνδικατα εχουν γινει πια κομματικα φρουρια + οι εργατοπατερες/μητερες καταλληγουν βουλευτες/ινες του κομματος που εκφραζουν, η συνταξη στα 500 ευρω, οι αδειες ανακαλουνται (δηθεν γιατι υπαρχει φορτος εργασιας), η ασφαλιστικη καλυψη για τα πανυγυρια (πας στο ΙΚΑ και δεν υπαρχει γιατρος για δειγμα), οι περιουσιες των ταμειων χανονται μια στο χρηματιστηριο μια στα ομολογα και το δικαιωμα στην εργασια δεν υπαρχει πια. αν δεν τους γλυψεις δεν βρισκεις δουλεια.

και ερχεται ο καθε ανεπαγγελτος και μας κυβερνα και ρυθμιζει τις ζωες μας.

τι δουλεια κανατε κ. τσοχατζοπουλε πριν γινεται βουλευτης; εσεις κυριε λαλιωτη; εσεις κυριε βουλγαρακη; εσεις κυριε μειμαρακη; εσεις κυριε παπανδρεου; εσεις κυριε καραμανλη; συνταξη σε μια 4ετια ε; βουλευτικη ασυλια... κουβεντα επι κουβεντας για το ασυμβιβαστο... ποιοι/ες ειστε στην τελικη;

ποτε θα αντιδρασει ο κοσμος σε αυτα;


3 comments:

osela said...

Μα γιατί ν' αντιδράσει man?
Αν ήθελε ο κόσμος ν' αλλάξουν τα πράγματα, θα άλλαζε πρώτα την ψήφο του. Αλλά όπως βλέπουμε, μόνο γκρίνια είμαστε. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος έχει παραιτηθεί.
Και μην ξεχνάς ότι ο εργαζόμενος παραπονιέται (δίκαια) για όλα αυτά που ανέφερες, αλλά έτσι και γίνει εργοδότης κάνει τα ίδια.

roidis said...

δεν κουνιέται φύλλο αγαπητέ.
δυστυχώς.

Man on the moon said...

και δεν ειναι οτι ανακαλυψαμε την αμερικη. ειναι ενα θεμα λιγο πολυ γνωστο σε ολους/ες.

ουτε θεωρω οτι ειμαι ο μεγας επαναστατης και ο μονος 'ξυπνιος' σε αυτη τη χωρα. αλλα περα απο τον ξεσηκωμο δεν βρισκω καποια αλλη λυση για αυτο το χαος.

κατι επιτελους πρεπει να γινει πριν αναγκαστουμε να υποχωρησουμε ως εργαζομενοι και αλλο... αν παει αλλο...