Monday 10 December 2007

η δικη πλευρη και οι διαφορες φανφαρες περι ελευθεριας λογου + δημοκρατιας....

με αφορμη ενα κειμενο του faggot antinational σχετικα με τη δικη του πλευρη θα ηθελα να γραψω και εγω την αποψη μου...

ακουγονται πολλα σχετικα με την ανοχη της δημοκρατιας στην αλλη αποψη, κλπ... μεχρι εδω καλα... το θεμα ομως δεν ειναι να παψει ο πλευρης, και ο καθε πλευρης, να λεει τις οποιες αηδιες λεει... το θεμα ειναι να παψει να υποκινει τον κοσμο... διοτι σχολια σαν και τα ακολουθα:

[«Δηλώ εξ αρχής, ότι είμαι ναζί, φασίστας, ρατσιστής, αντιδημοκράτης, αντισημίτης», «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα», «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο (Άουσβιτς) εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον», «Ξυπνήστε, οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει», «Ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει, διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους, δεν το έκανε», «Ασφαλώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η αλήθεια, η προπαγάνδα υποχωρεί και θα ξημερώση η ημέρα, που θα κυματίσουν αι σημαίαι του ναζισμού»

«Ο ναζισμός γνωρίζων καλά τα εβραϊκά σχέδια απεφάσισε, όπως αλλού περιγράφω, να εκδιώξει τους Εβραίους από την Ευρώπην. Και έπραξε κατά την γνώμιν μου πολύ ορθώς. Η απαλλαγή της Ευρώπης από τους Εβραίους είναι επιβεβλημένη, διότι ο εβραϊσμός συνιστά απειλή κατά της ελευθερίας των εθνών».

- «Εβραίος (στο θρήσκευμα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλην».

- «Ετσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα. […] Ξυπνήστε, οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει».
].

δεν αποτελουν απλα εκφραση μιας διαφορετικης αποψης αλλα παρακινουν τον κοσμο να ξεσηκωθει εναντι των εβραιων. για ποια ανοχη μιλαμε λοιπον; για ποια ελευθερια στον εχθρο της ελευθεριας; σε αυτον που αν μπορουσε θα "καθαριζε" ολους/ες τους/τις διαφορετικους/ες; σε αυτον που δεν χανει ευκαιρια να σπερνει το μισος του για τον μεταναστη ή τον ομοφυλοφιλο ή τον αριστερο, τον διαφορετικο, κλπ οπου βρεθει και οπου σταθει... σε αυτον θελουμε να δωσουμε βημα; η προστασια αυτου του κυρηγματος μισους αποτελει ανοχη στη διαφορετικοτητα;

λενε μερικοι/ες πως υπαρχει ελλειμμα παιδειας... και πως λογω αυτου, τα λογια του καθε πλευρη πιανουν τοπο... αλλιως θα μιλαγε στον τοιχο... χαιρω πολυ... κατι μας ειπαν... το θεμα ειναι τι κανουμε με αυτο το ελλειμμα παιδειας; περιμενουμε να παψει να υφισταται απο μονο του; ή μηπως η κοινωνια οφειλει να αμυνθει;

οταν ο 'χ' φανατικος, το 'χ' παιδι "προβληματικης οικογενειας", μαχαιρωσει καποιον ατυχο εβραιο ή καποια ατυχη εβραια που θα βρεθει μπροστα του, τοτε τι θα πουμε; ποσοι φιλιππικοι θα ακουσθουν εναντια στον ρατσισμο; ποσα κροκοδειλια δακρυα εχουμε ακομα να χυσουμε;

ή μηπως βολευει επειδη ο εχθρος ειναι ο εβραιος; ξερεις ποιος... αυτος που κυβερνα την αμερικη, αυτος που δεν πηγε στη δουλεια του στις 11/9 (και δεν πεθανε κανεις στους διδυμους πυργους), αυτος που κυνηγα την ελλαδα, που σταυρωσε το χριστο... ναι μωρε, αυτος... ο αντιχριστος... αυτος που σκοτωνει παιδακια στην παλαιστινη και στον λιβανο... του αξιζει λες... αυτος που εκλεψε τη φωνη του καζαντζιδη... που ανοιξε την κερκοπορτα και επεσε η πολη...

ποσο υπουλος μπορει να ειναι ο γαμημενος ο κρυφος ρατσισμος... ποσο υπουλος... ποσο υποκριτικη μπορει να ειναι μια κοινωνια... μια κοινωνια που ξεσηκωνεται οταν οι δικοι της συνωστιζονται, γιατι εκει δεν υπαρχει ελευθερια της αποψης... υπαρχει ενα βιβλιο ιστοριας της 6ης δημοτικου που πρεπει να καταστραφει... μια κοινωνια που ξεσηκωνεται για ενα βιβλιο του ανδρουλακη (που γραφει πως ο χριστος ειχε ερωτικη σχεση με τη μαγδαληνη), γιατι και παλι δεν υπαρχει ελευθερια της αποψης... δεν υπαρχει ανοχη... μια κοινωνια που ενοχλειται απο ενα πεος που εκσπερματιζει στον σταυρο σε μια εικαστικη εκθεση... μια κοινωνια που λογοκρινει μια γυναικα που αυνανιζεται ακουγωντας τον εθνικο σας υμνο... εκει θιγει εμας και σαφως και πρεπει να σταματησει. αλλα για τον εβραιο αδιαφορουμε. μια κοινωνια ποντιων πιλατων.

πρεπει να νοιαστουμε, λεει, πρωτα για τους ελληνες και τις ελληνιδες... λες και σε αυτον τον κοσμο που ζουμε η μοιρα του ενος δεν ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τη μοιρα του αλλου... λες και δεν ζουμε σε ενα παγκοσμιο χωριο αλλα απομονωμενοι σε σπηλιες και βουνοκορυφες... προαγουμε τον ατομικισμο, την απανθρωπια, την αδιαφορια... και μετα ολοι/ες μαζι θα μαζευτουμε μπροστα σε μια τηλεοραση επ' ευκαιριας καποιου τηλεμαραθωνιου για καποια βασανισμενη ψυχη... να συγχωρεθουν τα πεθαμενα μας... οπως τοτε που τραγουδουσαμε για τους σερβους (στους ΝΑΤΟικους βομβαρδισμους) αλλα για τους αλβανους του κοσοβου δεν ειχαμε ενα τραγουδι να πουμε.

το παραδειγμα του χιτλερ βλεπεις δεν μας λεει τιποτα... το πως ενας παραφρων με αυτα που ελεγε καταφερε και ξεσηκωσε (στις συγκεκριμενες ιστορικες συνθηκες) εναν ολοκληρο λαο... λες και η ελληνικη κοινωνια διαφερει απο τη γερμανικη... δεν μπορει να παρασυρθει... εχει αντανακλαστικα...




Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.

Μπερτολτ Μπρεχτ.




γαμω, λοιπον, τα εθνη σας & τις πατριδες σας... γαμω και την ηθικη σας, αν-ηθικοι/ες.


πρωτα απο ολα ειμαστε
Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι.




υγ. δεν βγαζω την ουρα μου απ' εξω... μερικες φορες ειμαι και εγω ενας απο αυτους τους μαλακες... προσπαθω να το διορθωσω ομως.

6 comments:

les_boi said...

συμφωνώ απόλυτα φίλε,πολύ καλό κείμενο, χαίρομαι που υπάρχει κινητοποιηση στα blog

Man on the moon said...

αληθεια ποια η θεση του Λα.Ος για ολα αυτα; τι εχει να πει ο καρατζαφερης για τον αδωνη γεωργιαδη που προπαγανδιζε υπερ του βιβλιου αυτου; το εσωτερικο συμβολαιο που ειχαν υπογραψει ολα τα μελη του συγκεκριμενου κομματος σχετικα με την εναντιωση τους στο ρατσισμο (συμφωνα με ρεπορταζ του τακη καμπυλη στον ελευθερο τυπο) ισχυει;

πως τα φερνει ο καιρος ομως... εκει που μας επρηζαν για τις δηθεν σχεσεις του συνασπισμου και των αναρχικων, εκει που ζητουσαν απο τον συριζα να καταδικασει τις οποιες πραξεις των κουκουλοφορων, τωρα καλουνται αυτοι να καταδικασουν τον ναζισμο...

θα περιμενουμε πολυ ακομα, 'αγαπητε' κυριε καρατζαφερη;

les_boi said...

μα ο ίδιος ο Πλεύρης υπήρξε μέλος του ΛΑ.Ο.Σ στην πρώτη φάση του κόμματος και συνήγορος του στη δίκη είναι ο γιός του, νυν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ . Πέραν δηλαδή του Γεωργιάδη που διαφήμιζε βιβλία, η εμπλοκή του κόμματος στην υπόθεση είναι πολύ πιο άμεση. Ο καρατζαφέρης δεν μιλάει γιατι δεν έχει υποχρεωθεί να το κάνει(περι σιωπής που έγραψα) . Η πρώτη φάση του κόμματος φαίνεται δε να έχει ξεχαστεί τελείως, με χρυσαυγίτες στα ψηφοδέλτια και τον καρατζαφέρη να βρίζει στις συγκεντρώσεις τους μετανάστες υπο το σύνθημα "αέρα αέρα να φύγει η χολέρα" . Μετά έβαλε όλους τους υποψηφίους να υπογράψουν αντιρατσιστικές δηλώσεις και ήρθε και η ρήξη και με τα χρυσά αυγά και πήρε το προφίλ ενός "σοβαρού" κόμματος...το θέμα είναι η ασυλία που παρέχεται στην ακροδεξιά απο το καθεστώς γι'αυτό δε νομίζω ότι η υπόθεση στριμώχνει τον καρατζαφέρη.

les_boi said...

μα ο ίδιος ο Πλεύρης υπήρξε μέλος του ΛΑ.Ο.Σ στην πρώτη φάση του κόμματος και συνήγορος του στη δίκη είναι ο γιός του, νυν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ . Πέραν δηλαδή του Γεωργιάδη που διαφήμιζε βιβλία, η εμπλοκή του κόμματος στην υπόθεση είναι πολύ πιο άμεση. Ο καρατζαφέρης δεν μιλάει γιατι δεν έχει υποχρεωθεί να το κάνει(περι σιωπής που έγραψα) . Η πρώτη φάση του κόμματος φαίνεται δε να έχει ξεχαστεί τελείως, με χρυσαυγίτες στα ψηφοδέλτια και τον καρατζαφέρη να βρίζει στις συγκεντρώσεις τους μετανάστες υπο το σύνθημα "αέρα αέρα να φύγει η χολέρα" . Μετά έβαλε όλους τους υποψηφίους να υπογράψουν αντιρατσιστικές δηλώσεις και ήρθε και η ρήξη και με τα χρυσά αυγά και πήρε το προφίλ ενός "σοβαρού" κόμματος...το θέμα είναι η ασυλία που παρέχεται στην ακροδεξιά απο το καθεστώς γι'αυτό δε νομίζω ότι η υπόθεση στριμώχνει τον καρατζαφέρη.

Anonymous said...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (www.antinazi.gr)

Δημοκράτες αντιφασίστες,

Αύριο το πρωί Πέμπτη 13/12 συνεχίζεται η δίκη του ναζιστή Πλεύρη και της παρέας του που είχε διακοπεί την περασμένη Τρίτη. Η βασική κατηγορία είναι η προτροπή σε ρατσιστική βία. Πραγματικά το βιβλίο του Πλεύρη είναι ο ορισμός αυτού του είδους της βίας αφού εκθειάζει το Γ΄ Ράιχ και προπαγανδίζει την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων.
Αύριο θα εξετασθούν οι μάρτυρες των ναζιστών. Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή αυτής της δίκης, που έγινε σε δύο φάσεις με δύο ξεχωριστές συνθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε να αποβάλει τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Το ουσιαστικό επιχείρημα γι αυτήν την αποβολή ήταν ότι το ρόλο της πολιτικής αγωγής θα τον έπαιζε ο εισαγγελέας. Αλλά ο μεν εισαγγελέας της πρώτης φάσης της δίκης, ο Λ. Λαζαράκος άφησε όλους τους δημοκράτες κατάπληκτους με τη δραστήρια φιλοναζιστική του στάση, η δε εισαγγελέας της δεύτερης φάσης καθώς και η μια εκ των τριών εφετών δικαστών έκαναν μια σειρά παρεμβάσεις κατά του Ταλμούδ που δεν αφορούσαν το κατηγορητήριο. Έτσι σε όλη τη μέχρι τώρα διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας βρέθηκαν να είναι κατηγορούμενοι ενώπιον των φιλοχιτλερικών ή και χιτλερικών «ανακριτών», δηλαδή των κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους και ταυτόχρονα να κατηγορούνται από μεγάλο μέρος της έδρας.
Μπορεί κανείς ύστερα από αυτό να ανησυχεί για το ποια θα είναι η μορφή που θα πάρει η τελική φάση της διαδικασίας αφού τώρα και οι μάρτυρες θα είναι φίλοι των ναζιστών.
Γι αυτό καλούμε αύριο τους δημοκράτες να έρθουν στο δικαστήριο για να μην ξαναδημιουργηθεί από τους παράγοντες της δίκης και από τα «ξυρισμένα κεφάλια» στο κοινό μια ατμόσφαιρα ανάλογη με εκείνη της 11 Σεπτέμβρη όπου δεν ήξερε κανείς αν βρίσκεται στην Αθήνα του 2007 ή στο Βερολίνο του 1933.
Πιστεύουμε γενικά ότι θα πρέπει να σπάσει με κάθε τρόπο η υγειονομική ζώνη που έχει σχηματιστεί γύρω από αυτή τη δίκη, ιδιαίτερα το σκανδαλώδες και συστηματικό πνίξιμό της από την τηλεόραση καθώς και η σιωπή των κοινοβουλευτικών κομμάτων γι’ αυτήν. Νομίζουμε ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε από το πολιτικό σύστημα για να προστατευτεί ο προστάτης του ναζισμού που λέγεται ΛΑΟΣ. Αλλά αυτή η τακτική θα αποτύχει τελικά. Παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πως η πολύ σημαντική αυτή δίκη, έγινε μεγάλο ζήτημα μέσα από τα μπλογκ και πως εκεί εξαιρετικά στον προβληματισμό τους κείμενα και συζητήσεις ανέτρεψαν το εφεύρημα της «ελευθερίας της έκφρασης για τους ρατσιστές».
Θυμίζουμε ότι η δίκη θα γίνει στο Εφετείο της Αθήνας που βρίσκεται πίσω από τον Άρειο Πάγο στην οδό Λουκάρεως και Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο β΄ όροφο. Καλό είναι να είναι κανείς εκεί πριν τις 9πμ.

giannaros_g said...

φίλε man σε ξανάβαλα στα αγαπημένα μου, μιας και βλέπω ότι γράφεις συχνά. Τώρα για τον Πλεύρη είναι σωστά όσα γράφεις, γουρούνι με ανθρώπινη υπόσταση είναι, αλλά θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το δικαίωμά του στη μαλακία...