Sunday 10 June 2007

καποιες σκεψεις με αφορμη την προσφατη συνοδο των G-8.

ναι, η συνοδος αλλα και η υπαρξη των G-8 γενικοτερα δειχνει το παγκοσμιο ελλειμα δημοκρατιας (οπου 8 κρατη στην ουσια αποφασιζουν για τις τυχες ολου του κοσμου) αλλα και την ανισοκατανομη του πλουτου παγκοσμιως. ομως δεν ξερω κατα ποσο το ολο κινημα ειναι εναντια στην παγκοσμιοποιηση. αυτο που ξερω ειναι πως απο μονο του ειναι ενα παγκοσμιοποιημενο κινημα, λογω της πληθωρας των ταυτοτητων - οχι μονο γεωγραφικων, αλλα και ιδεολογικων, κοινωνικων, θρησκευτικων, κλπ - που συσπειρωνει και εκπροσωπει. δεν πολεμα την παγκοσμιοποιηση λοιπον αλλα, χονδρικα, την ολιγαρχια και τον ιμπεριαλισμο...

το κακο ειναι οτι συνηθως στις συνοδους αυτες δεν περνονται αποφασεις, αλλα εχουν κυριως εθιμοτυπικο χαρακτηρα και αποτελουν τοπο συναντησης και ανταλλαγης αποψεων μεταξυ των εκπροσωπων των 8 αυτων κρατων.

η παρουσια λοιπον του κοσμου εκει αντι για τα κεντρα ληψης και σχεδιασμου των αποφασεων, εξυπηρετει αυτους/ες που υποτιθεται οτι πολεμα. με αποτελεσμα η ολη συγκρουση να μετατρεπεται σε ενα εθυμοτιπυκο πανηγυρι οπου ολοι/ες παιζουν τους ρολους τους, ανανεωνουν το ραντεβου τους για την επομενη συνοδο και τιποτα δεν αλλαζει.

αλλωστε και ολη η πολη να καει, αυτοι ειναι τοσο απομωνομενοι και προστατευομενοι που δεν θα νοιωσουν ποτε την ανασα των διαδηλωτων στον σβερκο τους. και ακριβως επειδη δυστυχως οι 30,000 χιλιαδες του ροστοκ δεν εκπροσωπουν τα 6 και κατι δις ανθρωπων παγκοσμιως, τιποτα δεν προκειται να αλλαξει.

τι πρεπει να κανουμε λοιπον ετσι ωστε κατι να αλλαξει;




και 1 ενδιαφερον βιντεο απο το κυνηγι μιας βαρκας της greenpeace απο την γερμανικη αστυνομια (στην προσφατη συνοδο των g-8 στη γερμανια). στο βιντεο αυτο φαινεται ξεκαθαρα μια βαρκα της αστυνομιας να 'καβαλα' την βαρκα της greenpeace.



ενα δευτερο βιντεο ομως, με ληψη απο ψηλα, δειχνει πως ενα αλλο (αστυνομικο πιθανοτατα) σκαφος αλλαξε την πορεια της αστυνομικης βαρκας και την εριξε στην βαρκα της greenpeace (δευτερολεπτα: 10-15).



τα συμπερασματα δικα σας...

No comments: