Saturday 8 September 2007

1 μηνας στο στρατο - εμπλοκη.

1 μηνας στο στρατο... εντυπωση; χειριστη... λογοι; παρα πολλοι.

αξιωματικοι αξεστοι, αμορφωτοι, διχως τροπους να σου πουλανε τσαμπουκα... και να σε φλομωνουν με χιλιες δυο παπαριες περι σεβασμου και υπακοης στους ανωτερους. λεξιλογιο; περιορισμενο σε 10-11 λεξεις... λεβεντια, εισαι για τον πουτσο - μαλακες - γυναικουλες - καλλιτεχνες - εχετε αρχιδια; - λοχος προυσ-χη (προσοχη) - ημιανας (ημιαναπαυση) - ακυρο - μεταβολη - αδειες ΚΟΜΜΕΝΕΣ... πιτσιρικια ηλικιας 20-24 με γαλονια να σου μιλουν λες και ειναι ο θεος ο ιδιος... σιγουρα καποιοι απο αυτους θα εχουν φαει πολυ ξυλο στη ζωη τους... και εμεις θα πληρωσουμε ολα τα κομπλεξ και τα απωθημενα τους. 4 ολυμπιαδες και σημερα... δεν θα απωλυθειτε ποτε μονιμαδες κωλοψαρα...

φανταροι; οι περισσοτεροι 19-20 χρονων... εχουν το αλλοθι της μετεφηβειας. ολη η μερα γεματη μαλακια... τοση μαλακια ωστε να πηζουν και τους αλλους συν-αδελφους (το ψεμα) που κρατουν μια σταση λιγο πιο μετρημενη... επιπεδο μηδεν... κουβεντες περιορισμενες στη μπαλα, στις γκομενες και στα αυτοκινητα... ελαχιστες οι φωτεινες εξαιρεσεις.

εγκαταστασεις ετοιμες για καταρευση.. οι τουαλετες τιγκα στο σκατο... απο την πορτα μεχρι και τους τοιχους. και ποιος θα ειναι ο τυχερος που θα βαλει το χερι του να την ξεβουλωσει; ποιος θα τα βαλει με το θηριο;

συμπεριφορα προς τους αοπλους; αισχρη. για να ειναι καποιος Ι4 προφανως θα εχει καποιο σοβαρο προβλημα υγειας... τι τον ζοριζεις; βεβαια υπαρχουν και οι λεγομενοι γιωταδες στο μυαλο... οι γροθοι.

υπερασπιση της σημαιας... παπαρια. ενα κομματι υφασμα που στεκονται προσοχη 10 μαλακες...

ψευτικες αξιες και ιδανικα... υπερασπιση της πατριδας... αρχιδια. ενας θεσμος που σου περνα ΞΕΚΑΘΑΡΑ μια εθνικιστικη ιδεολογια. η δε εκπαιδευση επικεντρωμενη στο πως θα κοψεις τον λαιμο του αμοιρου τουρκου, πως θα τον φας στο σκοταδι, πως θα τον πυροβολησεις κλπ... η προσωποποιηση του εχθρου οφελει τη δημιουργια 'μπαμπουλα'.

στις μεταθεσεις, λεει ο συνταγματαρχης, δεν βοηθα το μεσο. βγαινουν ολες απο τον υπολογιστη... ρε τι μας λες... σιγουρα πραγματα.

τι μου εμεινε απο αυτον τον μηνα... οτι ο στρατος ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ... με τιποτα. εκτος και αν εισαι 19 ή τα γραφεις ολα... και δεν εχει καμια απολυτως χρησιμοτητα. δεν σε αφηνουν να κατσεις ουτε δευτερολεπτο, δεν μπορουν να δουν ποσο κανει 1+1 (εκτος και αν μεσολαβησουν 10 ατομα με 10 διαφορετικες γνωμες)... οι παλιοι; για τα πανυγυρια... μονο και μονο επειδη μπηκαν 3 μηνες πριν απο εσενα σε σκοτιζουν... και φαιρονται λες και ειναι στρατηγοι... ποσο θα ηθελα να τους σπασω κανα κεφαλι...

αδειες κομμενες λογω φωτιας... βλεπεις γιναμε ολοι δασοκομαντος... κι ας εχουμε μαθει μονο να βαραμε προσοχη και να χαιρεταμε με το οπλο (παραποδας αρμ, επ' ωμου αρμ και μαλακιες)...


μονη παρηγορια η καλη παρεα στο θαλαμο... ομαδα, προσο - χη. παροντες 9, κωλιομενοι 2, απων 1.




ΚΑΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΑΤΩ ΤΟ 6ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΚΑΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ... ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΩΛΟΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ.


ακολουθουν λεπτομερεστερες περιγραφες συντομα.

11 comments:

Queerdom said...

Κουράγιο φεγγαράνθρωπε..προσπάθησε να μην το παίρνεις καθόλου στα σοβαρά..δες απλά την γελοιότητά του και παίξε..είναι χάσιμο χρόνου, σίγουρα..αλλά μιας κι είσαι εκεί, κάνε ό,τι μπορείς με αυτό..και θα περάσει..να είσαι καλά..:)

Anonymous said...

ταύτιση αποψεων

Anonymous said...

Παρεπιπτοντως, αν και όποτε δε βαριεσαι, εχω περιγραψει κι εγω μια προσωπικη στρατιωτικη εμπειρια:
http://venieris.blogspot.com/2007/05/memoirs-of-veteran.html

tsarlatann said...

Χάρηκα που επέστρεψες...

Μου αρέσει το καθαρό μυαλό σου... Αυτό να προφυλάξεις εκεί μέσα.

Όσο για αυτά που λές, αν δεν είχα επιλέξει να διαγράψω αυτή την περίοδο και όλες τις σχετικές μνήμες από τη ζωή μου, θα έγραφα για ώρες περί νωθρότητας, ιδρυματοποίησης, ομογενοποίησης...

Κάνε αντίσταση αγαπητέ... Το εννοώ....

ο δείμος του πολίτη said...

Κουράγιο, αγορίνα. Μη φοβάσαι όλα τελειώνουν κάποτε.

osela said...

man
χαίρομαι που σε διαβάζω πάλι. Ψυχραιμία, ξέρεις έχω την εντύπωση ότι έχεις κπ να σε περιμένει. Αυτό τα κάνει όλα πιο εύκολα. Ο χρόνος είναι με το μέρος σου.

giannaros_g said...

man μόλις σε διάβασα και με συγκίνησες ρε πούστη μου τρελά, με έκανες να βουρκώσω, θυμήθηκα ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που είχα. Κουράγιο, μετά από 2 μήνες θα το πάρεις στην πλάκα..αν θυμάσαι που με διάβαζες έχω γράψει άπειρα posts για το μπουρδέλο το στρατό..

βα.αλ. said...

Κ-Ο-Π-Α-Ν-Α-Τ-Η

Ένας χρόνος από τη ζωή σου. ΟΛΗ τη ζωή σου είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ. Για σένα και για τους δικούς σου ανθρώπους.

Ένας που πήγε, είδε και απήλθε.

Ναταλία said...

Το μέσα σου μην αλλάξει...
Εκείνο να προσέχεις.....

phoinix said...

μη φοβάσαι.
θα το συνηθίσεις.
θα τα καταφέρεις να τους γράψεις.
ξέρεις πως έχεις καλύτερο μέλλον απο αυτούς.
αυτοί δεν έχουν τίποτα να περιμένουν.
κράτα το μέσα σου ζωντανό με βιβλία και μουσικές.
να έχεις στο μυαλό σου τη χαρά και τη γνώση του εαυτού σου.
είναι μεγάλη δύναμη.

Anonymous said...

Στρατός?Άντε γαμηθείτε ρε...